Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Чиле
 
Шпанските мисионери прво ги посадиле лозјата во Чиле, на почетокот на 16ти век. Врстата Vitis vinifera си најде одлични климатски услови во Чиле, едно од малкуте места во светот каде што грозјето може да се одгледува без кроење, како и каде лозјата никогаш не се третирани од филоксера, инсекти кои ги уништија виновите лози насекаде низ Европа при крајот на 19ти век. Во 1979, Miguel Torres Carbo побара мала винарија во Curico. Овие денови, кога многу интернационални компании купуваат лозја во Чиле, или се интересираат за Чилеанските вина, Torres се горди што се првата странска компанија која инвестирала и се посветила на овој рај. Нивната работа постојано се зголемува во големина, и сега опфаќаат околу 400 хектари во Чилеанскиот централен дел.

 

САНТА ДИГНА СОВИЊОН БЛАНК 2004 Курико - Мигуел ТОРЕС
Код на вино: 251
Тип: силно суво бело
Регион: Чиле
alcohol 13,5%    volume 750ml     pack 12
Цена: 585 ден    Цена на пакет: 6320 ден
Шишиња:     Пакети:
 

САНТА ДИГНА ШАРДОНЕ 2006 Курико - Мигуел ТОРЕС
Код на вино: 252
Тип: силно суво бело
Регион: Чиле
alcohol 13,5%    volume 750ml     pack 12
Цена: 585 ден    Цена на пакет: 6320 ден
Шишиња:     Пакети:
 

 САНТА ДИГНА КАБЕРНЕ СОВИЊОН 2004 Курико - Мигуел ТОРЕС
Код на вино: 253
Тип: силно суво црвено
Регион: Чиле
alcohol 13,5%    volume 750ml     pack 12
Цена: 685 ден    Цена на пакет: 7400 ден
Шишиња:     Пакети:
 

САНТА ДИГНА МЕРЛО 2006 Курико - Мигуел ТОРЕС
Код на вино: 254
Тип: силно суво црвено
Регион: Чиле
alcohol 13,5%    volume 750ml     pack 12
Цена: 685 ден    Цена на пакет: 7400 ден
Шишиња:     Пакети: