Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
САНТА ДИГНА ШАРДОНЕ 2006 САНТА ДИГНА ШАРДОНЕ 2006
Курико - Мигуел ТОРЕС
Код на вино: 252

Сорта на грозје: шардоне.
Карактеристики:
- Сјајна бледо жолта боја со зелени тонови;
- Арома на егзотично овошје (манго, кајсија) збогатена со ванила и кокос;
- одличен баланс меѓу јачината (шеќер, алкохол) и киселините.
Сервирање: Се сервира на 10° C. Идеален придружник на оброци од печена риба, ќурка или пилешко во крем сос.
 Регион: Чиле     Тип: силно суво бело

alcohol 13,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 12

Цена: 585 ден.    Цена на пакет: 6320 ден.

Шишиња:     Пакети: