Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
САНТА ДИГНА СОВИЊОН БЛАНК 2004 САНТА ДИГНА СОВИЊОН БЛАНК 2004
Курико - Мигуел ТОРЕС
Код на вино: 251

Сорта на грозје: совињон блан.
Карактеристики:
- Арома на зрело тропско овошје;
- Интензивен и свеж вкус со долготраен и пријатен завршеток.
Сервирање: Се сервира на 10° C, како аперитив, со умерено зачинети јадења од риба или друга полесна храна.
 Регион: Чиле     Тип: силно суво бело

alcohol 13,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 12

Цена: 585 ден.    Цена на пакет: 6320 ден.

Шишиња:     Пакети: