Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
 САНТА ДИГНА КАБЕРНЕ СОВИЊОН 2004 САНТА ДИГНА КАБЕРНЕ СОВИЊОН 2004
Курико - Мигуел ТОРЕС
Код на вино: 253

Сорта на грозје: каберне совињон.
Карактеристики:
- Бистра рубин боја;
- Арома на ликер и шумско овошје;
- Силно, со нежни танини и долг елегантен финиш.
Сервирање: Се сервира на 18° C. Идеален придружник на оброци од црвено месо и месо на скара.
 Регион: Чиле     Тип: силно суво црвено

alcohol 13,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 12

Цена: 685 ден.    Цена на пакет: 7400 ден.

Шишиња:     Пакети: