Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
ПОПОВ Мускат (Темјаника) 2007 ПОПОВ Мускат (Темјаника) 2007
Сопот - Тиквешки регион
Код на вино: 1031

Сребрен медал на Мускатс ду Монд во Франција

Сорта на грозје: мускат (темјаника).
Карактеристики:
- Јасна сламесто жолта боја,
- Свеж мирис со интензивен мускатен аромат, со слатки тонови на карамел и мирис на роза,
- Хармоничен, интензивен вкус со префинет мускатен интензитет и продолжен завршеток.
Сервирање: Се сервира на 10оЦ како аперитив, со салати, предјадења, бела риба, но и десерт од овошје, бел крем ,сладелед.


Регион: Македонија     Тип: силно суво бело

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 345 ден.    Цена на пакет: 1950 ден.

Шишиња:     Пакети: