Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
ПОПОВ Мерло резерва 2005 ПОПОВ Мерло резерва 2005
Сопот - Тиквешки регион
Код на вино: 1033

Сорта на грозје: мерло.

Карактеристики:

- Бистро вино со темна рубин црвена боја,

- Мирисот е комплексен, потсетува на варено ситнозрнесто овошје, со изразени тонови на печен бадем и ванила кои потекнуваат од повеќемесечното зреење во нови дабови буриња,

- Полно вино, со убав однос помеѓу алкохолот и киселините, пријатни, меки, сомотести танини и вкус кој подолго време останува во устата.

Сервирање: Се сервира на 18оЦ со предјадења од сувомеснати производи, печено месо, дивеч, сирења итн.


Регион: Македонија     Тип: силно суво црвено

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 365 ден.    Цена на пакет: 2080 ден.

Шишиња:     Пакети: