Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
Букси ПИНО НОАР Гран Резерв 2007 Букси ПИНО НОАР Гран Резерв 2007
Бургоњ
Код на вино: 820

Сорта на грозје: пино ноар.

Карактеристики:
- Зреено во дабови буриња, има темна интензивна боја која со време станува рубин.
- Траги на ванила, со цреша и црвени овошки карактеристични за сортата.
- Добро балансирано, меко и заокружено со убави танини.
Сервирање: Се пие на 16 до 18oЦ со специјалитети од говедско месо или дивеч, изнутрици, како и со силни сирења.


Регион: Франција     Тип: лесно суво црвено

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 840 ден.    Цена на пакет: 4790 ден.

Шишиња:     Пакети: