Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
Букси ПАС ТУ ГРЕН 2007 Букси ПАС ТУ ГРЕН 2007
Бургоњ
Код на вино: 819

 

Сорта на грозје: третина пино ноар, две третини гаме.
Карактеристики:
- Црвена боја со сјаен одблесок на мавија.
- Арома на црвени овошки.
- Освежително вино, со малку танини и овошен карактер (цреша).Сервирање: Се пие на 16 до 18Ц со предјадења со сувомеснато, пица, пасиран зеленчук и сирења (камемберт, бри).

 Регион: Франција     Тип: лесно суво црвено

alcohol 12,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 670 ден.    Цена на пакет: 3820 ден.

Шишиња:     Пакети: