Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Букси МОНТАЊИ Куве Премиер Кру 2007 Букси МОНТАЊИ Куве Премиер Кру 2007
Бургоњ
Код на вино: 817

 

Сорта на грозје: шардоне.
Карактеристики:
- Комплексна арома, истовремено овошни, растителни и минерални мириси, особено тонови на лимон и ментол.
- Полно и богато вино со исклучително префинета и делакатна арома.
Сервирање: Се сервира на 11 до 13Ц со тартар од лосос или туна, карамелизирани шкампи, равиоли од морски плодови и слично, телешко во бел сос, специјалитети од живина, како и сирења (буфорт, ементалер, козјо).


Регион: Франција     Тип: силно суво бело

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 1190 ден.    Цена на пакет: 6790 ден.

Шишиња:     Пакети: