Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
ТОРЕС ГРАН ВИНА СОЛ 2003 ТОРЕС ГРАН ВИНА СОЛ 2003
Барселона - Пенедес
Код на вино: 212

Сорта на грозје: 85% шардоне и 15% парељада.
Карактеристики:
- Интензивна арома;
- Комплексен и нежен вкус и мирис;
- Фина арома на ванила како резултат на чувањето во буриња од француски даб.
Сервирање: Идеално со јастог, димен лосос, морски плодови и јадења од риба. Се сервира оладено на околу 10°C.

 Регион: Шпанија     Тип: силно суво бело

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 12

Цена: 695 ден.    Цена на пакет: 7500 ден.

Шишиња:     Пакети: