Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
КАСТЕЛЏОКОНДО 2001 КАСТЕЛЏОКОНДО 2001
Брунело ди Монталчино - Фрескобалди
Код на вино: 73

Сорта на грозје: санџовезе

Карактеристики:

- Интензивна, темна боја на рубин

- Неверојатно богато буке, со мирис на зачин (цимет) и арома на зрело овошје (слива) и шумски плодови; на крајот се чувствува дискретен, елегантен мирис на кафе.

- Во вкусот се чувствуваат танините во совршен сооднос со алкохолот и добро балансираните киселини. Крајот е неверојатно богатство од силни ароми.

Сервирање: Се сервира на 18°C. Идеален придружник на зрело сирење (пекорино), месо и дивеч во маринада или сос итн.Регион: Италија     Тип: силно суво црвено

alcohol 14 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 3345 ден.    Цена на пакет: 19050 ден.

Шишиња:     Пакети: