Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
ЛБВ Порто 1999 ЛБВ Порто 1999
Беира
Код на вино: 910

Сорта на грозје: торига францеза, торига национал, тинта барока, руфете и тинта рориж
Карактеристики: Светла рубин црвена боја. Интензивна арома во која доминира зрело црно овошје (црна рибизла,боровница и сува слива) чоколадо, какао, растителни ароми и трага од зачини (бибер). Вино со полно тело  и одличен баланс поме”у слаткоста и богатството од меки танини. Долго останува во устата.
Сервирање: Идеално е да се сервира само, а прекрасно оди и со сирења, чоколадни и кремасти десерти, свежо овошје и пита со шумско овошје, малку оладено.
 Регион: Португалија     Тип: слатко црвено

alcohol 20,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 1555 ден.    Цена на пакет: 8850 ден.

Шишиња:     Пакети: