Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Госе Гран Резерв Госе Гран Резерв
Шампањ
Код на вино: 702

Сорта на грозје: 46% шардоне и 54% пино ноар и пино муние.
Карактеристики:
- Бледа златно-жолта боја; лесни меурчиња.
- Интензивен и комплексен мирис; цветни ароми (цветови на трска) и арома на овошје (вишна, капина), но во основата мирис на печено кафе.
- Богат, концентриран вкус; во почетокот арома на суви смокви и кандирани вишни; потоа се развива арома на печени  бадеми и бисквит; силен и долготраен вкус.
Сервирање: Се сервира на 8-10°С. Извонредно како аперитиф, но исто така и со дивеч, живинско месо,печурки, кавиар или некои видови сирење како горгонзола, “плаво” сирење итн.

 Регион: Франција     Тип: пенливо бело

alcohol 12 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 3660 ден.    Цена на пакет: 20850 ден.

Шишиња:     Пакети: