Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
Госе Брут Екселанс Госе Брут Екселанс
Шампањ
Код на вино: 701

Сорта на грозје: 42% шардоне и 58% црвени пиноа
Карактеристики:
- Бледожолта боја;
- Раскошен и деликатен мирис; цветни и овошни (крушка) ароми; вкус на мед;
- Добро балансиран и долготраен вкус.
Сервирање: Се сервира на 8-10°С како аперитив, но исто така и со морска храна, риба или бело месо со деликатни сосови и некои видови сирење.
 Регион: Франција     Тип: пенливо бело

alcohol 12 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 2660 ден.    Цена на пакет: 15150 ден.

Шишиња:     Пакети: