Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Шато  ДУ ТЕЛАС 2001 Шато ДУ ТЕЛАС 2001
Бордо, Померол
Код на вино: 462

Сорта на грозје:  мерло , каберне совињон, каберне франк.
Карактеристики:
- Убава темно виолетова боја.
- Мирисот е интензивен, фин, елегантен со изразити црвени овошки во хармонија со дрвото. Полно вино, со одлична овошност, елегантна текстура, пријатен финиш богат со танини.
Сервирање: Сервирано на собна температура, добар придружник е на месо на скара, живина и сирење.
 Регион: Франција     Тип: силно суво црвено

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 12

Цена: 2590 ден.    Цена на пакет: 27900 ден.

Шишиња:     Пакети: