Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Шато СЕН МАРК 2005 Шато СЕН МАРК 2005
Бордо, Марго
Код на вино: 459

Сорта на грозје:  мерло 50%, каберне совињон 50%.
Карактеристики:
- Убава, интензивна, длабока црвена боја со изглед на многу младо вино.
- Елегантно, овошно буке со деликатно присуство на даб. Полно е со нежни танини. Вкусовите го рефлектираат букето - многу зрели, црни овошки, елегантен долг финиш.
Сервирање: На 18° C ова вино оди прекрасно со црвено месо (Шатобрион) , диви птици, патка, пилешко со печурки и средно јаки сирења.
 Регион: Франција     Тип: силно суво црвено

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 2350 ден.    Цена на пакет: 13395 ден.

Шишиња:     Пакети: