Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Шато БАРТЕЗ 2002 Шато БАРТЕЗ 2002
Бордо, От Медок
Код на вино: 454

Сорта на грозје:  мерло 5%, каберне франк 30% и каберне совињон 65%.
Карактеристики:
- Има фина рубин-црвена боја и карактеристично ароматично буке. Полна палета, со танини на кои им треба две до три години зреење во шише да го достигне врвот.
Сервирање: Најдобро е на 18°C, идеален придружник на црвено месо, живина, јагнешко на скара.

 Регион: Франција     Тип: силно суво црвено

alcohol 12,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 1195 ден.    Цена на пакет: 6810 ден.

Шишиња:     Пакети: