Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Шато МАЗЕЈРЕ 2004 Шато МАЗЕЈРЕ 2004
Бордо, Померол
Код на вино: 460

Сорта на грозје:  мерло 80%, каберне франк 20%.
Карактеристики:
- Длабока црвена гранатна боја.
- Мирисот е свеж, со арома на светли овошки и калинка. Вкусот е овошен, возбудлив и разновиден. Финишот е долг, потсеќа на димено овошје. Деликатни и кремасти танини. Ова сочно вино ве остава со чувство на хармонија и задоволство.
Сервирање: Се пие на околу 17° C со дивеч, печена живина, пиле со печурки и скоро сите видови сирење.
 Регион: Франција     Тип: силно суво црвено

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 12

Цена: 2590 ден.    Цена на пакет: 27900 ден.

Шишиња:     Пакети: