Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
ПОПОВ Совињон Блан 2007 ПОПОВ Совињон Блан 2007
Сопот - Тиквешки регион
Код на вино: 1077

Сорта на грозје: совињон блан.

Карактеристики:

- Бистро вино со светла жолта боја со зеленкасти тонови.

- Комплексен мирис од цитрусни овошки со присуство на цветни ароми.

- Прекрасна структура, богат и долготраен вкус.

Сервирање: Се сервира на 10оЦ како аперитиф или со морски плодови, риба, салати, итн.Регион: Македонија     Тип: силно суво бело

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 295 ден.    Цена на пакет: 1680 ден.

Шишиња:     Пакети: