Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
ПОПОВ Вранец - Каберне Совињон 2004 ПОПОВ Вранец - Каберне Совињон 2004
Сопот - Тиквешки регион
Код на вино: 1026

Сорта на грозје: 50% вранец, 50% каберне совињон.

Карактеристики:
- Вино со интензивна затворена рубин црвена боја,
- Мирисот е пријатен, овошен, слаткаст, потстува на џем,
- Вкусот е полн, хармоничен, долготраен со богатство на меки танини.
 
Сервирање: Се сервира на 18оЦ со предјадења од сувомеснати производи, печено месо, сирења, пити итн.


Регион: Македонија     Тип: силно суво црвено

alcohol 12 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 345 ден.    Цена на пакет: 1950 ден.

Шишиња:     Пакети: