Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
ПОПОВ Шардоне резерва 2005 ПОПОВ Шардоне резерва 2005
Сопот - Tиквешки регион
Код на вино: 1026

 

Бронзен медал на Шардоне ду Монд во Франција

Сорта на грозје
: Шардоне.
Карактеристики:
- Бистро вино со сламесто жолта боја,
- Мирисот е развиен, присутни тонови на печен леб и ванила кои се должат на созревањето во нови дабови буриња,
- Вкусот е полн со присутна дискретна горчина.
Сервирање: Се сервира на 10оЦ како аперитив или со морски плодови, риба итн.


Регион: Македонија     Тип: силно суво бело

alcohol 14 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 380 ден.    Цена на пакет: 2150 ден.

Шишиња:     Пакети: