Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
ПОПОВ Вранец барик 2005 ПОПОВ Вранец барик 2005
Сопот - Тиквешки регион
Код на вино: 1035

 

Сорта на грозје: вранец.
Карактеристики:
- Вино со темно црвена боја,
- Мирисот е прапознатлив, чист, овошен, чоколаден,
- Вкусот е полн, екстрактивен, долготраен, со прекрасна структура и бигатство од танини.
 
Сервирање: Се сервира на 18оЦ со печено месо, дивеч или традиционални јадења (јагнешко, сарма, селско месо итн.).

 

 
 


Регион: Македонија     Тип: силно суво црвено

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 345 ден.    Цена на пакет: 1950 ден.

Шишиња:     Пакети: