Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
НИПОЦАНО РИЗЕРВА 2001 НИПОЦАНО РИЗЕРВА 2001
Кјанти Руфина – Фрескобалди
Код на вино: 81

Сорта на грозје: санџовезе 90%, црна малвазија, колорино, мерло, каберне совињон.

Карактеристики:

- Сјајна, темновиолетова боја;

- Интензивен, а сепак елегантен и хармоничен мирис, со овошна арома на цреши и зачини.

- Изразените киселини му даваат на виното свежина, надополнета со јаки, но избалансирани танини.

Сервирање: Се сервира на 18°C со тестенини со сосови и месо, печено месо и скара, пресно сирење итн.Регион: Италија     Тип: силно суво црвено

alcohol 13 %      alcohol 375 ml      alcohol 12

Цена: 835 ден.    Цена на пакет: 9000 ден.

Шишиња:     Пакети: