Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
КАСТИЉОНИ  2003 КАСТИЉОНИ 2003
Кјанти – Фрескобалди
Код на вино: 83

Сорта на грозје: 90% санџовезе, 10% мерло.

Карактеристики:

- Сјајна, кристално чиста рубин црвена боја.

- Арома на зрело овошје (слива, цреша) измешана со мирис на бибер.

- На вкус покажува добар баланс меѓу алкохолот и киселините и долг завршеток.

Сервирање: Се сервира на 18°C со карпачо, предјадења од сувомеснати производи, печено месо, сирења итн.

 Регион: Италија     Тип: силно суво црвено

alcohol 13 %      alcohol 375 ml      alcohol 24

Цена: 530 ден.    Цена на пакет: 10800 ден.

Шишиња:     Пакети: