Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
КАСТЕЛЏОКОНДО 1999 КАСТЕЛЏОКОНДО 1999
Брунело ди Монталчино – Фрескобалди
Код на вино: 82

Сорта на грозје: санџовезе

Карактеристики:

- Интензивна, темна боја на рубин

- Неверојатно богато буке, со мирис на зачин (цимет) и арома на зрело овошје (слива) и шумски плодови; на крајот се чувствува дискретен, елегантен мирис на кафе.

- Во вкусот се чувствуваат танините во совршен сооднос со алкохолот и добро балансираните киселини. Крајот е неверојатно богатство од силни ароми.

Сервирање: Се сервира на 18°C. Идеален придружник на зрело сирење (пекорино), месоРегион: Италија     Тип: силно суво црвено

alcohol 14 %      alcohol 375 ml      alcohol 12

Цена: 1970 ден.    Цена на пакет: 21275 ден.

Шишиња:     Пакети: