Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
Букси АЛИГОТЕ 2007 Букси АЛИГОТЕ 2007
Бургоњ
Код на вино: 816

 

Сорта на грозје: алиготе.
Карактеристики:
- Свежо вино со светла златеста боја.
- Мирисот открива растителни и свежи овошни ароми.
- Во уста е меко и ароматично, со вкус на бело растение и лешник.
Сервирање: На 11 до 13Ц како аперитив или со омлети, риба во бел сос, морска храна посебно остриги, козјо сирење.


Регион: Франција     Тип: лесно суво бело

alcohol 12 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 720 ден.    Цена на пакет: 4100 ден.

Шишиња:     Пакети: