Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
ТОРЕС САНГРЕ ДЕЛ ТОРО 2006 ТОРЕС САНГРЕ ДЕЛ ТОРО 2006
Каталуња -Барселона
Код на вино: 213

Сорта на грозје: гарнача и карињена.
Kарактеристики:
- Темноцрвена рубин боја;
- Богата и комплексна арома на медитерански плодови и растенија;
- Изразени танини дополнети со елегантна арома на шумско овошје.
Сервирање: Се сервира на 17 - 19°C, со печено месо, дивеч, традиционални медитерански јадења со месо, итн.


 Регион: Шпанија     Тип: силно суво црвено

alcohol 13,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 12

Цена: 495 ден.    Цена на пакет: 5350 ден.

Шишиња:     Пакети: