Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
ТОРЕС ВИНА СОЛ 2003 ТОРЕС ВИНА СОЛ 2003
Барселона - Пенедес
Код на вино: 211

Сорта на грозје: парељада.

Карактеристики:

- Свежа арома со елегантни овошни тонови (зелено јаболко, ананас);

- Фина структура на киселини, која резултира со добро балансиран вкус;

Сервирање: Идеално како аперитив, или со јадења со ориз, риба и морски плодови. Се сервира оладено на околу 10oС.Регион: Шпанија     Тип: лесно суво бело

alcohol 11,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 12

Цена: 445 ден.    Цена на пакет: 4800 ден.

Шишиња:     Пакети: