Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
ТОРЕС ГРАН КОРОНАС 2003 ТОРЕС ГРАН КОРОНАС 2003
Барцелона - Пендес
Код на вино: 215

Сорта на грозје: 85% каберне совињон и 15% темпраниљо.
Карактеристики:
- Интензивна овошна арома со мирис на тост;
- Мек, заоблен вкус, фина арома на џем;
- Ако се чува прописно, ова вино ќе го подобрува квалитетот во следните 10 години.
Сервирање: Се сервира на 17°C, со разни предјадења (ладно месо, зарзават, паеља), главни јадења од месо и дивеч, сирења.

 Регион: Шпанија     Тип: силно суво црвено

alcohol 13,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 12

Цена: 875 ден.    Цена на пакет: 9450 ден.

Шишиња:     Пакети: