Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
Шчурек  СИВИ ПИНО  2003 Шчурек СИВИ ПИНО 2003
Горишка Брда
Код на вино: 351

Сорта на грозје: сив пино.
Карактеристики:
- Златно-жолта боја;
-Полно, со нежни, но богати ароми.
Сервирање: Се сервира на 10°C како аперитив или со зрнести плодови (лешници, бадеми), но исто така и со риба, морски плодови, сирења итн.
 630Регион: Словенија     Тип: силно суво бело

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 390 ден.    Цена на пакет: 2250 ден.

Шишиња:     Пакети: