Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Шчурек  РУМЕНА РЕБУЛА  2003 Шчурек РУМЕНА РЕБУЛА 2003
Горишка Брда
Код на вино: 354

Сорта на грозје: румена ребула.
Карактеристики:
- Свежо и суво;
- Елегантно, со добар баланс меѓу киселините и алкохолот, долготраен вкус.
Сервирање: Се сервира на 10°C како аперитив или со традиционална медитеранска храна, морски плодови, риба, итн.

 Регион: Словенија     Тип: силно суво бело

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 390 ден.    Цена на пакет: 2250 ден.

Шишиња:     Пакети: