Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Шчурек  МЕРЛО  2002 Шчурек МЕРЛО 2002
Горишка Брда
Код на вино: 357

Сорта на грозје: мерло.
Карактеристики:
- Интензивна црвена боја;
- Ароми на црвени (слива) и шумски (боровинки) овошја.
Сервирање: Се сервира на 17°C со разни видови месо, печурки, јаки сирења итн.

 Регион: Словенија     Тип: силно суво црвено

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 390 ден.    Цена на пакет: 2250 ден.

Шишиња:     Пакети: