Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Шчурек  МЕДАНСКИ ТОКАЈ  2003 Шчурек МЕДАНСКИ ТОКАЈ 2003
Горишка Брда
Код на вино: 355

Сорта на грозје: токај.
Карактеристики:
- Жолта боја со зелени тонови;
- Ароми на егзотични овошја, меѓу кои доминира аромата на бадем.
Сервирање: Се сервира на 10°C како аперитив или со зрнесто овошје, сирење итн.

 Регион: Словенија     Тип: силно суво бело

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 390 ден.    Цена на пакет: 2250 ден.

Шишиња:     Пакети: