Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Шчурек  ШАРДОНЕ  2003 Шчурек ШАРДОНЕ 2003
Горишка Брда
Код на вино: 353

Сорта на грозје: шардоне.
Карактеристики:
- Златножолта боја;
- Цветни мириси, арома на бели и жолти овошја.
Сервирање: Се сервира на 10°C како аперитив или со морски плодови, риба, итн.
 Регион: Словенија     Тип: силно суво бело

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 390 ден.    Цена на пакет: 2250 ден.

Шишиња:     Пакети: