Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
Порто Фереира Тауни Порто Фереира Тауни
Беира
Код на вино: 908

Сорта на грозје: торига францеза, торига национал, тинта барока, тинт као и тинта рориж
Карактеристики: Убав црвен сјај со светли тонови. Свежа и слаткаста арома што потсеќа на зачини и суво овошје добиена од зреењето во дабово буре. Елегантно вино со добар баланс поме”у зрелите танини и слаткоста. Атрактивен и долг финиш.
Сервирање: Убаво оди со разни десерти од карамела или кафе, штрудла од јаболка и кремови. Добра комбинација со силно или плаво сирење како Рокфор. Се сервира и ладно со суво овошје како аперитив.
 Регион: Португалија     Тип: силно суво црвено

alcohol 19,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 875 ден.    Цена на пакет: 5000 ден.

Шишиња:     Пакети: