Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
Порто Фереира Руби Порто Фереира Руби
Беира
Код на вино: 904

 

Сорта на грозје: торига франка, торига национал, тинта барока, тинт као, тинта рориж и тинта амарела
Карактеристики: Интензивен рубин црвен сјај. Силна арома на многу зрело овошје, фино избалансирано преку природното зреење во дрво. Полно тело и богато, има добар баланс поме”у слаткоста и танините што му дава уникатен карактер и атрактивен долг финиш.
Сервирање: Се сервира како аперитив или со кремасти сирења, а одговара и со чоколадни десерти и овошна пита. Покрај на собна температура, се сервира и оладено или со лед.
 

 Регион: Португалија     Тип: слатко црвено

alcohol 19,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 875 ден.    Цена на пакет: 5000 ден.

Шишиња:     Пакети: