Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Пино Гриџо 2006 Пино Гриџо 2006
Ле Уве Венеција
Код на вино: 56

Сорта на грозје: пино гриџо.
Карактеристики:
- Светложолта боја на слама
- Типично буке што потсетува на акација.
- Суво, полно, со пријатна горчливост.
Сервирање: Се сервира на 8-10°С како аперитив или со шунка, пресно сирење, предјадење и бело месо.

 Регион: Италија     Тип: лесно суво бело

alcohol 11 %      alcohol 750 ml      alcohol 12

Цена: 475 ден.    Цена на пакет: 5130 ден.

Шишиња:     Пакети: