Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Шардоне 2006 Шардоне 2006
Ле Уве Венеција
Код на вино: 59

Сорта на грозје: шардоне.
Карактеристики:
- Светложолта боја;
- Арома на јаболко и акација, типично за шардоне;
- Хармоничен вкус.
Сервирање: Се сервира на 10-12°С  со сите видови тестенини, риба, итн.
 Регион: Италија     Тип: лесно суво бело

alcohol 11 %      alcohol 750 ml      alcohol 12

Цена: 325 ден.    Цена на пакет: 3510 ден.

Шишиња:     Пакети: