Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Каберне Совињон 2006 Каберне Совињон 2006
Граве дел Фриули
Код на вино: 54

 

Сорта на грозје: каберне совињон
Карактеристики:
- Рубин боја;
- Интензивен, деликатен и овошен мирис;
- Хармоничен вкус.
Сервирање: се пие на 16-18°С со печено и месо на скара.
 

 Регион: Италија     Тип: лесно суво црвено

alcohol 12,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 425 ден.    Цена на пакет: 2425 ден.

Шишиња:     Пакети: