Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Пино Бјанко 2006 Пино Бјанко 2006
Граве дел Фриули
Код на вино: 52

 

Сорта на грозје: пино бјанко
Карактеристики: мирис на бело цвеќе, јаболко, кајсија.
Сервирање: се пие на 10-12°C како аперитив или со предјадење и риба.


 

 Регион: Италија     Тип: лесно суво бело

alcohol 12,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 425 ден.    Цена на пакет: 2425 ден.

Шишиња:     Пакети: