Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Ла Шаблизиен Вјеј Виње 2006 Ла Шаблизиен Вјеј Виње 2006
Шабли
Код на вино: 803

Сорта на грозје: Шардоне
Карактеристики: Лесен мирис на ванила, арома на зелено јаболко.
Сервирање: Се сервира на 8-10°Ц со морски плодови, школки, ракови, разни сирења.

 Регион: Франција     Тип: силно суво бело

alcohol 12,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 1295 ден.    Цена на пакет: 7380 ден.

Шишиња:     Пакети: