Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Ла Шаблизиен Куве 2006 Ла Шаблизиен Куве 2006
Шабли
Код на вино: 802

Сорта на грозје: Шардоне
Карактеристики:
- Бледозлатна боја со светлозелени треперливи тонови;
- Мирис на бели цвеќиња и арома на зрело овошје (праска, круша), лешник и лимон;
- Исклучително, нежно, многу впечатливо.
Сервирање: Се сервира на 8 -10°C, со морски плодови, школки, ракови, риба.
 Регион: Франција     Тип: силно суво бело

alcohol 12,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 1135 ден.    Цена на пакет: 6470 ден.

Шишиња:     Пакети: