Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
БЛАН БРУТ РЕЗЕРВ БЛАН БРУТ РЕЗЕРВ
Кремант де Бургоњ
Код на вино: 812

Сорта на грозје: 60% пино ноар, 20% шардоне и 20% алиготе.
Карактеристики:
- Убава пена од меурчиња;
- Добар баланс меѓу сладоста и киселините;
- Постојани и цветни мириси и ароми.
Сервирање: Се сервира на 6-8°C, како аперитив, со морски плодови, лосос и др.

 Регион: Франција     Тип: пенливо бело

alcohol 12 %      alcohol 375 ml      alcohol 6

Цена: 585 ден.    Цена на пакет: 3335 ден.

Шишиња:     Пакети: