Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
БЛАН БРУТ РЕЗЕРВ БЛАН БРУТ РЕЗЕРВ
Кремант де Бургоњ
Код на вино: 809

Сорта на грозје: 60% пино ноар, 20% шардоне и 20% алиготе.
Карактеристики:
- Убава пена од меурчиња;
- Добар баланс меѓу сладоста и киселините;
- Постојани и цветни мириси и ароми.
Сервирање: Се сервира на 6-8°C, како аперитив, со морски плодови, лосос и др.

 Регион: Франција     Тип: пенливо бело

alcohol 12 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 880 ден.    Цена на пакет: 5000 ден.

Шишиња:     Пакети: