Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Шато  ЛА ФОРЕТ 2000 Шато ЛА ФОРЕТ 2000
Бордо , Сотерне
Код на вино: 461

Сорта на грозје: семијон, совињон блан и мускадел.
Карактеристики:
- Атрактивна, брилијантна златно-жолта боја.
- Букето нуди баланс од растителни, цитрични и ноти на мед. Нежна добро балансирана палета. Елегантна структура, деликатни вкусови кои нудат задоволство, како веднаш, така и во наредните години.
Сервирање: Уживајте го на традиционален начин како аперитив, со паштета од патка, сирења како на пример Рокфор, или со чоколаден десерт. Оди добро и со јадења од живина. Се служи оладено на 8°C.
 Регион: Франција     Тип: слатко бело

alcohol 14 %      alcohol 500 ml      alcohol 6

Цена: 1695 ден.    Цена на пакет: 9660 ден.

Шишиња:     Пакети: