Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Шато ОТ ГРАВ Д АРТУ 2005 Шато ОТ ГРАВ Д АРТУ 2005
Бордо , Сен Емилион
Код на вино: 455

Сорта на грозје:  мерло 80%, каберне франк 10% И каберне совињон 10%.
Карактеристики:
- Темна, проѕирна црвена боја.
- Елегнтен, изрзит мирис нуди ароми од црвени шумски овошки. Вкусно, добро заокружено со меки танини.
Сервирање: Карактерно вино во кое може да се ужива со црвено месо на скара и не многу јаки сирења.
 Регион: Франција     Тип: силно суво црвено

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 1150 ден.    Цена на пакет: 6555 ден.

Шишиња:     Пакети: