Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
Шато МАРТЕН Куве Песеј 2005 Шато МАРТЕН Куве Песеј 2005
Бордо , Сен Естеф
Код на вино: 457

Сорта на грозје:  мерло, каберне франк и каберне совињон.
Карактеристики:
- Брилијантна и интензивна боја на цреша.
- Ароми од црвени овошки, боровинка и капина. Во уста, стартува полно, има фино присуство што продолжува во силно и елегантно тело со густи танини.
Сервирање: Може да се пие веднаш, со црвено месо во сос, јагула. Се сервира на собна температура.

 Регион: Франција     Тип: силно суво црвено

alcohol 13 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 1250 ден.    Цена на пакет: 7125 ден.

Шишиња:     Пакети: