Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
Шато РОК Д ПУРЕ 2005 Шато РОК Д ПУРЕ 2005
Бордо, Сент Емилион Гран Кру
Код на вино: 458

Сорта на грозје: 50% мерло, 50% каберне франк.
Карактеристики:
- Зреено во дабово буре 12 месеци.
- Рубин црвена боја.
- Силна структура со трпко финале, нежни дрвени ароми.
Сервирање: Се пие на 18-20° C со црвени меса, дивеч и тврди сирења.
 Регион: Франција     Тип: силно суво црвено

alcohol 13,5 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 1650 ден.    Цена на пакет: 9405 ден.

Шишиња:     Пакети: