Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Шато Конт д Рудел 2001 Шато Конт д Рудел 2001
Бордо Розе
Код на вино: 428

Сорта на грозје: 30% мерло, 30% каберне совињон и  40% каберне франк.
Карактеристики: 
- Убава розова боја со портокалови тонови;
- Изразени ароми на цвеќе и шумско црвено овошје, со мирис на печен леб;
- Пријатен и елегантен вкус.
Сервирање: Се пие на 10°C како аперитив, но исто така и со тестенини, рижото, полесни јадења со месо и тврди сирења.
 Регион: Франција     Тип: силно суво розе

alcohol 12 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 450 ден.    Цена на пакет: 2565 ден.

Шишиња:     Пакети: