Попуст

Голем ПОПУСТ на вината од винаријата Шчурек која е лоцирана во еден од најпознатите вински региони во Словенија, Горишка Брда. . . .
Насловна
ПОПОВ Шардоне 2006 ПОПОВ Шардоне 2006
Сопот - Тиквешки регион
Код на вино: 1059

Сорта на грозје: шардоне.

Карактеристики:

- Бистро вино со сламесто жолта боја и зеленкаста нијанса.

- Виното се одликува со пријатен, интензивен мирис со овошен карактер, карактеристичен за сортата и убава постојаност на аромата.

- Вкусот е полн, со убава структура.

Сервирање: Се сервира на 10оЦ како аперитиф или со морски плодови, риба, итн.Регион: Македонија     Тип: силно суво бело

alcohol 14 %      alcohol 750 ml      alcohol 6

Цена: 295 ден.    Цена на пакет: 1680 ден.

Шишиња:     Пакети: